sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Baby Shower

Olin elämäni ensimmäisissä Baby Showereissa, jotka järjestettiin ystävälleni. Ensimmäisenä Facebook ryhmässä/kutsussa taisi herätä kysymys, miten tälläiset järjestetään ja mitä siellä tehdään. Ystävän äiti ja sisko hoitivat järjestelyjä pääosin, mutta juhlat vietettiin nyyttäri periaatteella, joka oli todella hyvä idea. Jokaisellahan on kuitenkin se suosikki juttu, vaikka joku piirakka tai kakku. Pientä ohjelmaakin kehiteltiin ryhmässä, mutta ei mitään kovin ihmeellisiä leikkejä ja ohjelmaa mielestäni juhlat edes vaadi.  Menin juhliin ja tuleva Äiti tiesi juhlista ja oli itse jo paikalla.  Olen myös kuullut, että on ollut tapana pitää ylläri juhlat ja tuleva äiti tuodaan juhlin jollakin muulla verukkeella. Molemmat ovat mukavia tapoja ja jos vaan juhlat pystyy pitämään yllätyksenä niin hienoa. Tässä tapauksessa se olisi varmasti ollut mahdottomuus luulen. Itse tein juhliin vaippakakun netinohjeita soveltaen (Ohjeenkin voisin blogiin tehdä). Vaippakakun sisällä oli mm. tuttipullo, housut ja body. Lahjoille oli juhlissa oma pöytä johon ne vietiin odottamaan avaamista. Ensimmäinen ohjemanumero olikin lahjojen avaaminen. Oli lahjoja tulevalle vauvalle ja hemmoitteluhoitoja kuten hieronta lahjokortti tulevalle äidille. Sitä ennen tietenkin kohotettiin malja tulevalle äidille ja tuleva mummu piti pienen puheen. 
 
Tekemäni vaippakakku
Lahjojen avaamisen jälkeen päästiin ruokaa notkuvaan pöytään. Ensimmäisenä oli vuorossa suolaiset ruuat ja sitten makeat. Oli kaikenlaisia herkkuja ja juomaksi viiniä, sekä alkoholittomia juomia. 
 
Seuraavaksi tuleva täti oli tehnyt ihanan Baby Shower kirjan  jossa oli mm. yksi sivu jossa oli aina vaihtoehtoja Isän vai Äidin kädet, entä silmät ja lopuksi sitten laskettiin kumman näköinen lapsesta tulee. Kirjaan kirjoitettiin myös tulevalle äidille ja vauvalle terveisiä/ajatuksia. Kirja tulee myös täyttymään juhlista otetuilla kuvilla, ihana muisto ainutlaatuisista juhlista. Juhlissa oli myös aikaa vaihdella ajatuksia, sekä keskustella tulevan äidin kuulumisia.
Ohjelmassa oli vielä muutama leikki, jotka ajattelin lyhyesti kertoa. Oli tehty pieniä lappuja joissa luki aina: Sukupuoli, pituus, paino, syntymäpäivä ja aika, nimiehdotuksia jos tyttö ja nimiehdotuksia poika. Tässä tapauksessa melkeinpä vain tulevat vanhemmat tiesivät sukupuolen ja siksi sitäkin arvailtiin. Laput luettiin myös kaikille ääneen ja näistäkin jäi ihanat muistot, vaikkapa siihen Baby Shower kirjaan. Muita leikkejä oli mm. sulatettujen suklaiden maistelu silmät sidottuina ja vaipoista tarjoiltuna. Sitähän ei aluksi kerrottu mitä joutuu maistelemaan, mutta selvisihän se maistelijoille aika pian ensimmäisen maistelun jälkeen. Tuleva äiti oli myös järjestänyt tietovisan vauvaan ja äitiyteen liittyvistä tarvikkeista. Mittailtiin myös äidin mahanympärys narulla ja muut yrittivät ottaa samankokoisen narunpätkän kuin äidillä, lähinnä oleva sai pienen palkinnon. Vaipoista oli tehty myös lupauslappuja, joista jokainen nosti yhden lupauksen. Oli  mm. lupaan viedä elokuviin, lounaalle, illalliselle yms. Viimeisenä tuleva äiti arvaili kenelle vieraista pöydällä olevat vauvakuvat kuuluivat. Vieraat poistuivat sitten eri aikoihin kotio. Siinä hieman vinkkejä siis Baby Showereiden pitämiseen, niitä tarvitseville. Nämä juhlat olivat ainakin onnistuneet mielestäni.
Nyt tulevasta äidistä on jo tullut äiti <3
M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti