sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Isänpäivä+paljon muutA

Taas on juhlan aika, vuorostaan juhlitaan isejä. Isä on se joka on rinnallasi silloin, kuin äiti ei enää osaa asiassa auttaa. Itse olen aina olllut suht. läheinen isäni kanssa, mutta viime aikoina olemme lähentyneet entistä enemmän. Se on todella mahtavaa ja arvostan sitä. Eiköhän jokaisen isä ole maailman paras ISÄ, voisi veikata ja niin myös minun isänikin. 
Viikonloppu on siis sujunut juhlan merkeissä, on juhlittu niin isää, pappaa kuin vaariakin. Lauantaina suuntasin aamulla kukkakauppaan ostamaan Jarnon vaarille punaisen ruusun. Me ollaan melkein joka vuosi taidettu viedä punainen ruusu. Miksi muuttaa perinnettä? On hassua kun Jarnon suvussa on niin paljon ihmisiä ja se on iso suku, joka aina syö jouluna ja juhlapäivinä. Itselläni on kuitenkin aika pieni perhe/lähisuku. Ensimmäisinä kertoina kun olen ollut Lopella isänpäivänä joskus 5- vuotta sitten, aika kului hitaasti ja serkuksilla oli omat juttunsa joten olo oli ehkä hieman ulkopuolinen. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin aivan eri viisi vuotta eteenpäin ja tunne on aivan erilainen, kuin kuuluisin sukuun. Muillakin serkuilla on jo tyttöystävät ja niiden kanssa sitten vaihdetaan aina kuulumisia. Kun ajattelee aikaa viisi vuotta taaksepäin, en olisi osannut kuvitella että olen tässä elämän tilanteessa. Mummu ja Vaari oli lopella tehnyt huippu pöpöröt ihan kuin menisi buffet pöytään, mutta vain paljon parempaa ruokaa. Myös Jarnon serkkua oli muistettu, kun hän voitti crossissa ikäluokkansa parhaan palkinnon. Mummu ja Vaari olivat tilanneet mageen kakun ja kaikki olivat ihan hämmästyneitä. Lopella on aina mahtava olla kun vaihtaa kuulumisia niin harvoin Jarnon sukulaisten kanssa. Siellä on yleensä koko suku koolla, vaikka melkein aina joku puuttuu. Tunnelma siellä on vaan niin erilainen kuin omassa suvussani. Oma sukuni on niin läheinen, varsinkin äidin puolelta ja kuulumisia vaihdetaan jo muutenkin joka viikko. Lauantaina kun viimein tultiin kotiin joskus puol 8 aikaan, niin sain mamman seurakseni ja juotiin muutamat siiderit. Äipän kanssa on aina niin hauskaa, jarno olikin sitten kavereiden kanssa. :)
Sunnuntai alkoi hyvin, kun suunnattiin yhden aikaan meidän äidin puolen mummulle ja papalle syömään. Arvatkaapas minkä mummu oli tehnyt? Ensimmäisen kinkun namm. Meillä on joskus ennenkin ollut isänpäivänä eka kinkku se on aina niin herkullista. Oli hauska nähdä serkkuani(huom 1 serkkua), kun Jarnolla niitä on vissiin joku kymmenkunta. Mummu ja pappa ovat minulle kuin toiset vanhemmat ja näin ollen voidaan joskus katsella siellä telkkaa monta tuntia, olla kuin kotona. Moni ei ymmärrä tätä et vietetään Jarnon kans siellä joskus aikaa. Kesällä monesti pelaillaan kaikenlaisia ulkopelejä, grillataan, nautitaan ulkoilmasta ja otetaan aurinkoa. Keskimäärin asutaan siellä kesällä kaikki viikonloput ja iltapäivät jossakin mielessä. Ei tietenkään aina, mutta aikas paljon. Tämä on musta niin mahtavaa et on mummun ja papan kans näin läheisiä. Iltäpäivästä sitten otettiinki suunta isänpuolen vanhemmille ja sinne oli sit kerääntynyt pieni porukka sukulaisia. Mummu oli taas tehnyt kaikenlaista herkkua. Siellä ei olla ikinä niin paljoa käyty kun äidin vanhemmilla ja tämä taisi olla 3 vuoteen eka isänpäivä ku siellä olen. Olen yleensä aina lähtenyt lopelle, koska sinne tulee lähdettyä niin harvoin. Nyt onneksi lopella pidettiin isänpäivä ruokailu hieman etukäteen niin pääsimme käymään minun sukulaisillani.  
Saapikkaat:Les Tropéziennes par M Belardi Housut:Satu Place´s
Paita:JC Laukku:Louis Vuitton Liivi:Kirpparilta Kello:Tommy Hilfiger
Taas kerran oikein mukava viikonloppu takana <3
Xo Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti